ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ



2 κιλά μεγάλα καλαμάρια
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες ώριμες
2 πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

Πλένετε καλά τα καλαμάρια και τα κόβετε σε κομμάτια. Φυλάσσετε στην άκρη δύο μικρές σακούλες μελάνι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα σκόρδα, και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι. Προσθέτετε τα καλαμάρια και όταν μαλακώσουν, ρίχνετε τις πατάτες σε φέτες και τις δύο σακούλες μελάνι. Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για μία ώρα. Δοκιμάζετε στο αλάτι και σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Καλαμάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV