ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ



1 κοτόπουλο των 2 κιλών
350 γρ. κονσέρβα ανανά σε φέτες
50 γρ. τριμμένα καρύδια
ξύσμα μισού λεμονιού
65 γρ. βούτυρο
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
500 ml νερό
400 γρ. χυμό ανανά
κάρδαμο
αλάτι και πιπέρι

Στραγγίζετε τις ροδέλες του ανανά, αφήνετε στην άκρη μερικές για το στόλισμα και ψιλοκόβετε τις υπόλοιπες. Σε μία κατσαρόλα λιώνετε 40 γρ. βούτυρο, προσθέτετε τη φρυγανιά και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τα κομματάκια ανανά, τα καρύδια, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό ανανά. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο μέσα κι έξω και βάζετε στο εσωτερικό του 15 γρ. βούτυρο. Το γεμίζετε με τα παραπάνω υλικά και το δένετε. Βουτυρώνετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και καλύπτετε με αυτό το στήθος του κοτόπουλου, αφού το βουτυρώσετε και αυτό. Το τοποθετείτε σε ένα ταψί με το στήθος προς τα πάνω, ρίχνετε το χυμό ανανά και το νερό και το ψήνετε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C. Αφαιρείτε το σπάγκο και βάζετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Απλώνετε τις ροδέλες του ανανά γύρω του, βάζετε από ένα καρύδι στο κέντρο τους και στολίζετε με το κάρδαμο. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό και τη σάλτσα του σε ξεχωριστή σαλτσιέρα.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV