ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



300 Γραμμ. μακαρόνια σπαγγέτι
1/3 Κούπα ελαιόλαδο
1 Κούπα μανιτάρια κονσέρβας
4 Αυγά μεγάλα
Αλάτι - πιπέρι
1 Μικρή καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
Παρμεζάνα τριμμένη

Βράστε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και στραγγίστε τα. Σ'ένα μεγάλο βαθουλό τηγάνι με βαρύ πάτο ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε και σοτάρετε τα μανιτάρια , να μαραθούν και να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα στραγγίζοντας τα καλά και ρίξτε τα μέσα στα μακαρόνια. Χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη παρμεζάνα, και την ψιλοκομμένη πιπεριτσα. Αδειάστε το μείγμα μέσα στα μακαρόνια κι ανακατέψτε καλά και απαλά για να λερωθούν με τα αυγά. Αδειάστε το μείγμα στο τηγάνι με το καυτό λίπος και τηγανίστε τη φριτάτα σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσει. Αναποδογυρίστε τη με τη βοήθεια ενός δεύτερου τηγανιού και βάλτε να ψηθεί και απο την άλλη την πλευρά ώσπου να ροδίσει καλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας την με μπόλικη παρμεζάνα.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV