45 γρ./ 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 300 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια σε κονσέρβα ή πασάτα 2,5 ml/ 1 1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη 1 πρέζα καυτερή κόκκινη πιπεριά σε σκόνη, ή πιπέρι καγιέν περίπου 30 ml/ 2 κουταλιές κόκκινο ή λευκό κρασί (προαιρετικά) 2 πατάτες σε συνολικό βάρος περίπου 200 γρ., κομμένες σε κύβους 300 γρ./ 2 3/4 του φλιτζανιού ξηρά ορεκιέτε (ζυμαρικά σε σχήμα αυτιού) 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 150 γρ. φύλλα ρόκας, χωρίς τα κοτσάνια και τεμαχισμένα 90 γρ./ λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο για το σερβίρισμα |
||||||
|
||||||