ΠΑΛΙΑ Ε ΦΙΕΝΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΚΙΟ



45 ml/ 3 κουταλιές κουκουνάρια
350 γρ. ξηρά πάλια ε φιένο (Ασπρες και Πράσινες Ταλιατέλες)
45 ml/ 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
30 ml/ 2 κουταλιές πολτό λιαστής ντομάτας
2 κομμάτια λιαστής ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
40 γρ. φύλλα ραντίκιο, ψιλοκομμένα
4-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε πολύ λεπτές ροδέλες
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι



Ρίχνετε τα κουκουνάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα ανακατεύετε σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να καβουρντιστούν ελαφρά και να ροδίσουν. Τα αφαιρείτε και τα αφήνετε στην άκρη. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, χρησιμοποιώντας δύο σκεύη για να μην αναμιχθούν τα δύο χρώματα. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνετε 15 ml/ 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μέτριο βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα. Προσθέτετε τον πολτό λιαστής ντομάτας, και στη συνέχεια, παίρνετε 2 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών με μία κουτάλα και το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Τα βράζετε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, ενώ συγχρόνως ανακατεύετε. Ρίχνετε το ραντίκιο, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Σουρώνετε τα πάλια ε φιένο, χωρίς να ανακατέψετε τα χρώματα, και ρίχνετε τα ζυμαρικά στις κατσαρόλες όπου τα βράσατε. Προσθέτετε περίπου 15 ml/ 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε κάθε κατσαρόλα και ανακατεύετε τα ζυμαρικά με το ελαιόλαδο σε μέτρια έως δυνατή φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν γυαλιστερή υφή. Ρίχνετε μία μερίδα πράσινα και μία μερίδα λευκά ζυμαρικά σε κάθε ένα από τα τέσσερα βαθιά πιάτα που έχετε ζεστάνει. Ύστερα, ρίχνετε στο κέντρο μία κουταλιά από το μείγμα της λιαστής ντομάτας και του ραντίκιο. Διακοσμείτε τα πιάτα πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι και καβουρντισμένα κουκουνάρια και σερβίρετε αμέσως. Πριν αρχίσετε να φάτε θα πρέπει να ανακατέψετε καλά τα υλικά της σάλτσας με τα ζυμαρικά.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV