ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ



4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλο
4 φέτες ψωμί του τοστ
½ ματσάκι μαϊντανού
½ ματσάκι άνηθο
1 κ.γ. δυόσμο
1 κ.γ. βασιλικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
Για την σάλτσα
200γρ παντζάρια βρασμένα
1 κ.σ. horseradish sauce
1/3 φλ. Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Ετοιμάζετε πρώτα την αρωματική κρούστα. Κόβετε τις άκρες από το ψωμί του τοστ και το βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και τον βασιλικό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιείτε το μείγμα. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του σολομού και τα αλείφετε με την μουστάρδα. Μοιράζετε το μείγμα ψωμιού και αρωματικών σ τα φιλέτα του σολομού και το απλώνετε για να καλύψει όλη την επιφάνεια των φιλέτων. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και ψήνετε τον σολομό για 20-25 λεπτά περίπου. Για την σάλτσα, χτυπάτε στο μπλέντερ τα παντζάρια με το horseradish, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.


Κύριο Συστατικό : Σολομος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV