ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ



80 γρ. φυστίκια
2-3 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
450 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
3 κ.σ. φυστικέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο
2 εκ. πιπερόριζα
2 κ.σ. ζωμός κότας
2 κ.σ. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
1 κ.σ. σκουρόχρωμη σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. κινέζικο λευκό ξίδι ρυζιού, εναλλ. μηλόξιδο
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. σουσαμέλαιο

Καβουρδίζουμε τα φιστίκια σε ένα γουόκ χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το γουόκ και τα βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε τις πιπεριές τσίλι στα δύο κατά μήκος. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε κύβους με πλευρά 2,5 εκ. το φιλέτο κοτόπουλο. Βάζουμε το φυστικέλαιο να κάψει σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές τσίλι για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το γουόκ, αλλά αν θέλουμε μπορούμε κιόλας να τις αφήσουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα φυστίκια και τσιγαρίζουμε για περίπου 1 λεπτό. Μετά βάζουμε το φαγητό σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και την πιπερόριζα να βράσουν στο γουόκ μαζί με το κρασί ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι, μειώνοντας στη συνέχεια τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φυστίκια και αν θέλουμε και το τσίλι και βράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Γαλοπούλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά (συν χρόνος για καβούρδισμα και βράσιμο)
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV