ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ



1 κιλό χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερό
6 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ξίδι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
κόκκινο πιπέρι
λευκό πιπέρι
αλάτι

Σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν βράσει το νερό, ρίχνετε το χταπόδι και το αφήνετε μέχρι να μαλακώσει, για 40 λεπτά περίπου. Στραγγίζετε και κόβετε το χταπόδι σε χοντρά κομμάτια. Σε μια μικρή κατσαρόλα με καυτό λάδι, σοτάρετε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο. Προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι, το ξίδι και το κρασί. Αφήνετε να βράσουν για 8-10 λεπτά, περιχύνετε με αυτό το μείγμα το χταπόδι, νοστιμίζετε με αλάτι και λευκό πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV