ΨΑΡΙ ΚΑΝΤΟΝΕΖΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ



2 ψάρια (συνολικά περ. 1200 γρ.), π.χ. φαγκριά
6 εκ. πιπερόριζα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
2 κ.σ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. σκούρο σουσαμέλαιο
½ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. φυστικέλαιο

Απολεπίζουμε προσεκτικά τα ψάρια και αφαιρούμε τα εντόσθια. Τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ξεφλουδίζουμε την πιπερόριζα και την κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μαρινάρουμε τα ψάρια στο κρασί ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, το σουσαμέλαιο και 1/3 της πιπερόριζας για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα ψάρια μαζί με τη μαρινάδα σε ένα πυρίμαχο πιάτο και αυτό σε ένα καλάθι ατμού. Τα αγγίζουμε για περίπου 8 λεπτά σε νερό που βράζει, μέχρι να βγαίνει με ευκολία το ραχιαίο πτερύγιό τους. Τώρα τοποθετούμε τα ψάρια σε μια πυρίμαχη πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες πιπερόριζας, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Βάζουμε το φυστικέλαιο να κάψει σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με αυτό τα ψάρια. Έτσι τσιγαρίζονται η πιπερόριζα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και η πέτσα του ψαριού γίνεται τραγανή.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά (συν χρόνος για μαρινάρισμα και βράσιμο στον ατμό)
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Ατμομάγειρας , Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV