ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΦΡΕΓΚΟΛΑ



75 ml/ 5 κουταλιές ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φρέσκια, μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρια
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 λυθρίνι καθαρισμένο, 450 γρ. περίπου, αφού αφαιρέσετε την ουρά και το κεφάλι
1 κέφαλο ή 1 μπαρμπούνι καθαρισμένα, 500 γρ. περίπου, αφού αφαιρέσετε την ουρά και το κεφάλι
350-450 γρ. παχύ φιλέτο μπακαλιάρο
400 γρ. ώριμα ντοματάκια ψιλοκομμένα
175 γρ. ξηρή φρέγκολα (Ιταλικό ζυμαρικό)
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Σε μία μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα ζεσταίνετε 30 ml/ 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, μαζί με τον μισό περίπου μαϊντανό. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου και ανακατεύετε κατά διαστήματα. Κόβετε όλα τα ψάρια σε μεγάλα κομμάτια- μαζί με το δέρμα και τα κόκαλα του λυθρινιού και του κέφαλου ή του μπαρμπουνιού- και καθώς τα κόβετε ρίχνετε τα κομμάτια στην κατσαρόλα. Ραντίζετε τα κομμάτια με 30 ml/ 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα τηγανίζετε για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τα ντοματάκια και μετά γεμίζετε την άδεια κονσέρβα με νερό, το ρίχνετε στην κατσαρόλα και αφήνετε τα υλικά να πάρουν βράση. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα βράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές. Προσθέτετε τη φρέγκολα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Ύστερα προσθέτετε 250 ml/ 1 φλιτζάνι νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι η φρέγκολα να γίνει al dente. Αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, προσθέτετε περισσότερο νερό. Στη συνέχεια δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, σε ζεστά μπολ, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV