ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟΥΣ ΚΑΝΘΑΡΙΣΚΟΥΣ



2 εσαλότ
500γρ. κανθαρίσκους (μανιτάρι)
4-5 ντομάτες
800γρ. καθαρά κομμάτια διαφόρων ψαριών
1κ.σ.χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
1-2κ.σ.κραμβέλαιο
1 πράσο κομμένο julienne
125ml λευκό ξηρό κρασί
400ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος
1/2 ματσάκι χαιρέφυλλο ή μαιντανό

Καθαρίζουμε τα εσαλότ και τα ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τους κανθαρίσκους. Ζεματάμε τις ντομάτες,τις αποφλοιώνουμε ,βγάζουμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τα ψάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα καρυκεύουμε με λεμόνι,αλάτι και πιπέρι. Τα τηγανίζουμε,τα βγάζουμε και τα κρατάμε ζεστά. Αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι,προσθέτουμε βούτυρο και σοτάρουμε προσθέτοντας διαδοχικά τα εσαλότ,τους κανθαρίσκους,το πράσο και τις ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για λίγο. Προσθέτουμε την κρέμα. Πλένουμε το χαιρέφυλλο και μαδάμε τα φυλλαράκια του. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στα λαχανικά και στα μανιτάρια και το πασπαλίζουμε με το χαιρέφυλλο.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι , Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV