ΨΗΤΗ ΠΑΠΙΑ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ



1 πάπια(περ.2,2κ.)
10 σκελίδες σκόρδο
5 κλωνάρια κολίανδρος
1/2κ.γ.αλάτι
1/2κ.γ.φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
3 κ.σ.γλυκιά σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. ρευστό μέλι
5 κ.σ.ξύδι από ρύζι ή από άσπρο κρασί,με απαλή γεύση
3 κ.σ.ζάχαρη
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

Πλένουμε καλά την πάπια μέσα και έξω και την στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Πλένουμε τον κολίανδρο και τον τινάζουμε να στραγγίσει. Λιώνουμε το σκόρδο και τον κολίανδρο στο γουδί μαζί με αλάτι και πιπέρι, ώστε να γίνουν μια λεία πάστα. Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε 1κ.σ.σάλτσα σόγιας και το μέλι και τα ανακατεύουμε. Αλείφουμε την πάπια με αυτή την πάστα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για περ. 2ώρες. Βάζουμε το ξύδι, την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κοχλάσουν για λίγο και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε τα τσίλι, τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ξυδιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Βάζουμε την πάπια στη μεσαία σχάρα του φούρνου και τοποθετούμε από κάτω το ταψί, ώστε να μαζεύεται εκεί το λίπος. Μετά από 10 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και αφήνουμε την πάπια να ψήνεται για ακόμα 90λεπτά γυρίζοντάς την κάπου κάπου και περιχύνοντάς την με το λίπος που μαζεύτηκε στο ταψί. Κόβουμε την πάπια σε φέτες και τη σερβίρουμε με τη σάλτσα ξυδιού.


Κύριο Συστατικό : Πάπια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 2 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV