DHAL



250 γρ κόκκινες φακές
500 ml νερό
30 ml (2 κτσ) Γκαράμ Μασάλα
30 ml (2 κτσ) κάρυ Μασάλα
5 ml (1 κτγ) σπόροι κύμινου
5 ml (1 κτγ) κουρκουμάς
200 γρ κρεμμύδια
60 ml (4 κτσ) καθαρό βούτυρο γκι
6 σκελίδες σκόρδο (λειωμένες)

Για να μαγειρέψετε τις φακές:Μουλιάστε τις φακές σε νερό,για τουλάχιστον 2 ώρες,κατόπιν στραγγίξτε και ξεβγάλτε κάτω από τρεχούμενο νερό.Τοποθετήστε τις φακές στο μπολ,καλύψτε με 500 ml νερό και αφήστε τις να βράσουν.Συνεχίστε να τις σιγοβράζετε,με διακεκομμένη ταχύτητα ανάδευσης 3,και μαγειρέψτε για 10 λεπτά,ή έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.Για να μαγειρέψετε το Dhal:Φτιάξτε μια πάστα από τα μπαχαρικά.Τεμαχίστε σε φέτες τα κρεμμύδια στο Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων,χρησιμοποιώντας τη λεπίδα τεμαχσιμού σε λεπτές φέτες και αφήστε τα στην άκρη.Προσαμόστε το Γάντζο Ανάδευσης,θέστε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και την ταχύτητα ανάδευσης στο 1.Προσθέστε το καθαρό βούτυρο γκι.Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για μερικά δευτερόλεπτα.Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέστε τη πάστα και μαγειρέψτε.Προσθέστε τις φακές.Αναμείξτε,μέχρι να αφομοιωθούν τα υλικά και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Φακές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV