ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ



4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
50 γρ βούτυρο ή λάδι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι
πιπέρι
100 ml ζωμό κοτόπουλου
4 μέτρια κολοκυθάκια
4 μεγάλα τρυφερά καρότα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
8 φυλλαράκια δυόσμου

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, αφήνοντας μόνο λίγη από την πρασινάδα τους και τα κόβετε κατά μήκος σε τέταρτα. Καθαρίζετε τα καρότα,με τον ψιλόφλουδο καθαριστή και τα κόβετε σε ροδέλες (με τρίφτη λαχανικών). Κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος,σε λωρίδες,με κόφτη για τσιπς. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τα φύλλα δυόσμου. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρετε όλα μαζί λίγα λεπτά και προσθέτετε τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο και το μισό μαϊντανό. Ρίχνετε το ζωμό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει 20 λεπτά. Σερβίρετε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου σε πιάτο και το γαρνίρετε γύρω-γύρω με τα λαχανικά και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV