ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ



500 γρμ. φασόλια γίγαντες
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
3/4 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
4 ώριμες τομάτες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Μουσκεύετε από το βράδυ τα φασόλια. Την επομένη τα βράζετε έως ότου να μαλακώσουν και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες και προσθέτετε το αλατοπίπερο, το λάδι και τον μαϊντανό. Απλώνετε τα φασόλια σε ταψί και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε το φαγητό για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο. Σημείωση: Μπορείτε να βράσετε για λίγο τη σάλτσα πριν περιχύσετε τα φασόλια.


Κύριο Συστατικό : Γίγαντες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 12 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV