ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



Για το φύλλο ραβιόλι
8 αυγά,500 γρ. αλεύρι
Για την σάλτσα
1 φρέσκια τομάτα, 2 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο, 50 γρ. κρουτόν, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για την γέμιση
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ, 100 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, 1 κ.γ. harissa, 50 γρ. φέτα
Για την γαρνιτούρα
5 ελιές Καλαμών φιλεταρισμένες, 50 γρ. καρδιές από σπανάκι, 50 γρ. Μετσοβόνε, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα:
Κόβουμε την τομάτα κυδωνάτη, το κάθε μισό σε τέσσερα, τοποθετούμε την τομάτα σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το τοποθετούμε στον φούρνο στους 150-160 βαθμούς για μισή ώρα.
Μόλις είναι έτοιμη η τομάτα (αφυδατωμένη), την τοποθετούμε σε μπλέντερ με τα κρουτον και την χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.

Για την γέμιση:
Ψιλοκόβουμε 1/2 κρεμμύδι, κόβουμε σε καρέ την πιπεριά και τα σοτάρουμε σε ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τοποθετούμε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα λαχανικά και τις γαρίδες ωμές.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε την harissa και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενωθούν όλα μας τα υλικά.
Απλώνουμε τα μισά φύλλα από το ραβιόλι και τοποθετούμε από 1 κ.γ. φέτα στο καθένα, κάνοντας μία μικρή λακουβίτσα στο τυρί έτσι ώστε να τοποθετήσουμε εκεί μέσα το μίγμα με τις γαρίδες.
Τοποθετούμε στο κέντρο το μίγμα.

Φτιάχνουμε μια αλευρόκολλα (λίγο αλεύρι και νερό), αλείφουμε τα ραβιόλια γύρω γύρω, τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και τα κολλάμε γύρω γύρω.
Βράζουμε τα ραβιόλια 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε την σάλτσα, δίπλα τα ραβιόλια, από πάνω το σπανάκι και το Μετσοβόνε κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες, τα φιλέτα της ελιάς και τέλος λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι , Κατσαρόλα /span>
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 1
Πηγή : CELLIER LE BISTROT - ΣΕΦ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΑΚΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV