ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ



1 κιλό χταπόδι
1 κιλό μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια
4 ώριμες ντομάτες
5 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
ξύλο κανέλας
μερικά γαρίφαλα
αλάτι
μαύρο και πράσινο πιπέρι σε κόκκους

Τοποθετείτε το καθαρισμένο χταπόδι σε τηγάνι που γίνεται και χύτρα,χωρίς νερό. Το αφήνετε να ζεσταθεί για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να βγάλει το δικό του νερό. Κλείνετε τη χύτρα και βράζετε το χταπόδι για 25-30 λεπτά. Αν το νερό που έβγαλε δεν είναι αρκετό προσθέτετε και άλλο, έτσι ώστε η συνολική ποσότητα νερού να είναι 1-2 φλιτζάνια. Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα ζεματάτε σε βραστό νερό. Τα ροδίζετε σε ζεστό λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια και τα σβήνετε με το ξύδι. Ρίχνετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το χταπόδι και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Χύτρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV