ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ



3κ.σ.λάδι
1κ.σ.βούτυρο
750γρ. φιλέτο ψαριού
αλεύρι
1κ.σ.έξτρα λάδι
3κ.σ.ψιλοκομμένο κρεμμύδι
125γρ. μανιτάρια σε φέτες
2κ.σ. κομμένο φρέσκο βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
1 φλιτζάνι ντομάτα,καθαρισμένη,ξεσποριασμένη και κομμένη
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2κ.σ. κομμένο μαϊντανό

Ανακατεύετε λάδι και βούτυρο στο τηγάνι, αλευρώνετε τα φιλέτα, τα κουνάτε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι, τα αλατοπιπερώνετε και τα τηγανίζετε μέχρι να σφίξει το κρέας του. Τα βγάζετε και τα βάζετε σε μπολ. Ζεσταίνετε το έξτρα βούτυρο και λάδι στο τηγάνι,ψήνετε για 1 λεπτo το κρεμμύδι, προσθέτετε τα μανιτάρια, το βασιλικό, το αλάτι και το φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι. Τα ψήνετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί, αφήνετε το μείγμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό. Ρίχνετε τις ντομάτες και το υγρό που άφησαν τα ψάρια στο μπολ, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το υγρό να πήξει, ανακατεύοντάς το συνέχεια. Προσθέτετε τα φιλέτα και το σκόρδο, τα ζεσταίνετε καλά και ρίχνετε από πάνω τον μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι Φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV