ΜΠΡΙΑΜ 2



2 μακριές μελιτζάνες
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μπαλάκια ή κύβους
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ρόδες
2 μακριές πράσινες πιπεριές σε κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας σε κομμάτια
8 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
1/4 της κούπας λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά) σε φέτες
1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά ξύδι
1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Καθαρίστε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. Αλατίστε τα, χωριστά το καθένα, κι αφήστε τα να σταθούν 1-2 ώρες. Ξεπλύνετέ τα με νερό, στύψτε τα ελαφρά στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του νερού και τηγανίστε τα ελαφρά σε ζεστό λάδι. Τηγανίστε επίσης ελαφρά τις πατάτες, τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια ολόκληρα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να μαραθούν ελαφρά. Ρίξτε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, τις ντομάτες, τον πελτέ, το ξύδι, τη ζάχαρη, το μαϊντανό ή το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό για 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.


Κύριο Συστατικό : Λαχανικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV