ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΝ



1 κομμένο κρεμμύδι
2κ.σ.λάδι
1/2κουτ.τσαγ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κονσέρβα με το ζουμί τους,κομμένα
1/4 φλιτζ. κομμένο μαϊντανό
1/2κουτ.τσαγ.ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
1 κιλό καλαμαράκια,καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
250γρ. μανιτάρια σε φέτες
500γρ. Μακαρόνια

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρασί και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 2’. Χαμηλώνετε τη φωτιά,προσθέτετε τις ντομάτες,τον μαϊντανό,τη ρίγανη,το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε τα καλαμάρια,τα σκεπάζετε και τα ψήνετε για 45’ ανακατεύοντάς τα πότε πότε. Ρίχνετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε να τα βράζετε για 5’. Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε. Τα ρίχνετε σε πιατέλα και τα καλύπτετε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ζεστά.


Κύριο Συστατικό : Μακαρόνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV