ΙΝΔΙΚΕΣ ΦΑΚΕΣ DAHL



Σερβίρεται με φέτες λιβανέζικου ψωμιού για βούτημα
250γρ. φακές
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 κομμένο κρεμμύδι
λίγο κουρκούμι
2κουτ.τσαγ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
425γρ. ντοματάκια κουτιού,κομμένα

Ξεβγάζετε τις φακές κάτω από κρύο νερό μέχρι το νερό να βγει καθαρό. Τις στραγγίζετε. Ρίχνετε τις φακές στην κατσαρόλα με το νερό και το κρεμμύδι,αφήνετε να πάρουν μια βράση,τις καλύπτετε,χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά και τις αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να ψηθούν περίπου 30 λεπτά,αφαιρώντας κάπου κάπου τον αφρό. Λιώνετε τος φακές στο υγρό που έμεινε με ένα πιρούνι,μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύετε το κουρκούμι,τον κόλιανδρο,την πιπεριά και τα ντοματάκια με το ζουμί τους,τα σκεπάζετε,τα αφήνετε να πάρουν μια βράση,χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.


Κύριο Συστατικό : Φακές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV