ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ



250γρ. κόκκινα φασόλια
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές αλεύρι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
πάπρικα και αλάτι

Αφήνετε τα φασόλια να μουλιάσουν σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Πλένετε τα φασόλια,τα βάζετε σε μια κατσαρόλα,τα καλύπτετε με κρύο νερό και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες,τη δάφνη και το ελαιόλαδο. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό,διακόπτετε τη βράση με μπόλικο κρύο νερό. Αφήνετε το νερό να ξαναβράσει και κρατάτε τη φωτιά χαμηλή,προσέχοντας να είναι καλυμμένα τα φασόλια με νερό. Προσθέτετε λίγο κρύο νερό αν χρειάζεται. Όταν βράσουν τα φασόλια,τα απομακρύνετε από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζετε το αλεύρι με λίγη πάπρικα προσεκτικά γιατί αρπάζουν αμέσως. Προσθέτετε λίγο νερό από αυτό που βράσατε τα φασόλια και στη συνέχεια προσθέτετε αυτό το μείγμα στα φασόλια. Αλατίζετε και αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά. Αφήνετε λίγο το φαγητό να κάτσει. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 12 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV