ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



8 φύλλα λάχανο
1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι
1/2 φλιτζάνι κομμένα φιστίκια
4 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο πικάντικο τυρί
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες
1κουτ.τσαγ. ξερή μαντζουράνα
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Κόβετε τα χοντρά κοτσάνια από τα φύλλα του λάχανου και τα βράζετε, σκεπασμένα σε λίγο νερό μέχρι να μαραθούν. Τα στραγγίζετε. Ανακατεύετε το ρύζι,τα φιστίκια,τα κρεμμυδάκια,το σκόρδο,το αυγό,το τυρί,τις πιπεριές και την μαντζουράνα. Χωρίζετε το λάχανο,ρίχνετε τη γέμιση και τυλίγετε τους ντολμάδες,αρχίζοντας πρώτα από τις άκρες. Τους τοποθετείτε σε μια σειρά σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Χύνετε από πάνω την ντομάτα και τον χυμό πορτοκαλιού,τα σκεπάζετε και τα ψήνετε σε φούρνο στους 175 βαθμούς για 30’.


Κύριο Συστατικό : Λάχανο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV