ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ



4 φιλέτα γαλοπούλας
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά φρέσκο φασκόμηλο τριμμένο ή 1 κουταλιά ξερό φασκόμηλο τριμμένο
χυμό 2 λεμονιών
5 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο
6-7 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

Πλένετε καλά τα φιλέτα και τα χτυπάτε προσεκτικά για να ανοίξουν και να λεπτύνουν. Αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ξύσμα,το τριμμένο φασκόμηλο,το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ταψάκια και τα αλείφετε με το μείγμα του φασκόμηλου. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για μισή ώρα. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περνάτε τα φιλέτα από την τριμμένη φρυγανιά για να παναριστούν .τα τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Γαλοπούλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV