ΦΙΛΕΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ



ξύσμα από 1 λεμόνι
5 ml (1 κουταλάκι) μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο,ξεφλουδισμένες
2,5 ml (1/2 κουταλάκι) αλάτι χοντρό
8 κλωναράκια φρέσκο κολίανδρο ή μαϊντανό
4 x 175 γρ. κιλότο ή κόντρα φιλέτα
ηλιέλαιο για το μαγείρεμα
φρέσκα μυρωδικά για το γαρνίρισμα

Βάλτε τη φλούδα λεμονιού στο Μύλο Αλέσεως και δουλέψτε τη μέχρι να κοπεί σε ψιλά κομματάκια. Προσθέστε το πιπέρι και το σκόρδο και δουλέψτε τα μέχρι να ψιλοκοπούν.Προσθέστε το αλάτι και τα φρέσκα μυρωδικά και δουλέψτε τα ξανά μέχρι να ψιλοκοπούν και να αναμιχθούν καλά. Τρίψτε τα φιλέτα με το μίγμα και αφήστε τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά, ή περισσότερο,εάν έχετε χρόνο. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και βάλτε το να ζεσταθεί. Ψήστε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά, ή περισσότερο αν τα προτιμάτε καλοψημένα. Αν θέλετε,μπορείτε να τα ψήσετε στα κάρβουνα. Σερβίρετε γαρνιρισμένα με φρέσκα μυρωδικά.


Κύριο Συστατικό : Φιλέτα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 30 Λεπτά μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 4-6 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Cooking Chef
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV