ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΜΠΥΡΑ



4 μπούτια κοτόπουλου
100γρ. ρύζι καβουρδισμένο
1 κουταλιά ρίγανη
1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κλωνάρι μαϊντανού
1 ποτήρι ξανθιά μπύρα
αλάτι

Αφαιρείτε την πέτσα από τα μπούτια,ξεκολλάτε το κρέας από το κάτω μέρος του κόκκαλου και το σπρώχνετε προς τα πίσω σχηματίζοντας με αυτό μια μπαλίτσα στο αντίθετο άκρο. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την μπύρα με την ρίγανη και νοστιμίζετε με αλάτι. Βυθίζετε τα μπούτια σε αυτό το μείγμα και τα αφήνετε στη μαρινάτα για 3 ώρες. Αλέθετε το ρύζι και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Ανακατεύετε το ρύζι και τον μαϊντανό και τα καρυκεύετε με κόκκινο πιπέρι. Στραγγίζετε τα μπούτια και τα περνάτε από το ρύζι. Τα ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10’ ενώ τα γυρίζετε μια φορά. Τα σερβίρετε ζεστά και μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κρύα τηγανητά μπαλάκια από πουρέ πατάτας.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά(επιπλέον 3 ώρες για τη μαρινάτα)
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος Μικροκυμάτων
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV