ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ



1 τσιπούρα 1000γρ. - 1.250γρ.
1 κιλό χοντρό αλάτι
1/4 του λίτρου σάλτσα αγιολί

Πλένετε το ψάρι χωρίς να του βγάλετε τους βρόγχους και τα λέπια. Καλύπτετε τον πάτο μιας πυρίμαχης πιατέλας με χοντρό αλάτι και το μουσκεύετε με λίγο νερό. Βάζετε πάνω από το αλάτι την τσιπούρα και την καλύπτετε με το υπόλοιπο χοντρό αλάτι. Προθερμαίνετε τον φούρνο,βάζετε την πιατέλα στο φούρνο για 30’,μέχρι το αλάτι να αρχίσει να σχηματίζει μια σκληρή κρούστα. Σπάτε και αφαιρείτε την κρούστα του αλατιού. Μαζί της θα ξεκολλήσει και η πέτσα του ψαριού. Σερβίρετε την τσιπούρα αμέσως και ξεχωριστά τη σάλτσα αγιολί(σε ένα γουδί ψιλοκόβετε 4 σκόρδα και χτυπάτε προσθέτοντας σταδιακά 1/8 του λίτρου λάδι,μέχρι να δέσουν).


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV