ΣΑΤΩΜΠΡΙΑΝ (CHATEAUBRIAND) (ΒΙΝΤΕΟ)



½ φιλέτο μοσχαρίσιο χωρίς καθόλου λίπος
500γρ. λάδι
πάπρικα
θυμάρι
πιπέρι κόκκινο
πιπέρι μαύρο
αλάτι

Λαδώνουμε το φιλέτο απ’ όλες τις πλευρές και προσθέτουμε όλα τα αρωματικά αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει και έχουμε δημιουργήσει ένα μίγμα. Σε πολύ καλά καμένη σχάρα και αφού έχουμε χαμηλώσει την θερμοκρασία τοποθετούμε το φιλέτο για να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια κόβουμε το φιλέτο σε φέτες του 1 εκατοστού για να γίνει μέτριο ή σε μισό εκατοστό για να γίνει καλοψημένο, σε πιάτα πολύ ζεστά, τα οποία έχουμε τυλίξει σε αλουμινόχαρτο, προκειμένου να τελειώσει το ψήσιμο του κρέατος στα πιάτα. Σερβίρεται με πατάτα ψητή και λαχανικά σχάρας.


Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιο Φιλέτα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : ΕΑΡ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV