ΡΙΖΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)



2 φλ. ρύζι αρμπόριο
4 φλ. ζωμός λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100γρ κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
100γρ καρότα ψιλοκομμένα
100γρ πιπεριές ψιλοκομμένες
100γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη τομάτα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
100 γρ. παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
2 κ.σ βούτυρο.

Σοτάρουμε το ρύζι με το κρεμμύδι , το σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε για 2 λεπτά να τραβήξει τα αρώματα. Μετά για προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζωμού λαχανικών σταδιακά και ανακατεύοντας συνεχώς για 8 περίπου λεπτά το βράζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και αφού κάψει με το κρεμμύδι τοποθετούμε όλα τα λαχανικά να σοταριστούν. Αφού σατιριστούν τα λαχανικά προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό στο τηγάνι και τοποθετούμε το ρύζι και ανακατεύοντας αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά για 5-6 λεπτά. Αφού τραβήξει τα υγρά προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Το ριζότο είναι έτοιμο.


Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΕΑΡ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV