ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



1 κοτόπουλο 1.250γρ. τουλάχιστον
50γρ. βούτυρο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 κλωναράκια μαϊντανό
1/2 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη
2 κουταλιές αλεύρι
125γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. γιαούρτι
1 λεμόνι
6 κουταλιές κρασί μοσχάτο
αλάτι και πιπέρι λευκό
10γρ. βούτυρο για το ταψί

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα πλένετε μαζί με τον μαϊντανό και μετά τα κόβετε σε κομματάκια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Κόβετε το κοτόπουλο στα 8 και μόλις το βούτυρο αρχίσει να αχνίζει,ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε για 10’,ανακατεύοντας να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τότε τα κρεμμυδάκια με τον μαϊντανό και μόλις τα κρεμμύδια αρχίσουν να φαίνονται διάφανα,ρίχνετε αλάτι ,πιπέρι,ρίγανη και το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Έπειτα ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και το αφήνετε να βράσει ακόμη μέχρι να το απορροφήσει. Σε αυτό το διάστημα ζεσταίνετε το φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία. Στύβετε το λεμόνι. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι,την κρέμα,το γιαούρτι και το λεμόνι. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι πυρίμαχο και τοποθετείτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ρίχνετε μέσα στην κρέμα με το γιαούρτι και το ζουμί του κρέατος,τα ανακατεύετε όλα και περιχύνετε το κοτόπουλο. Σκεπάζετε το φαγητό με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 15΄. Μετά βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το ψητό άλλα 15’. Σερβίρετε το φαγητό με το ταψί του ψησίματος και το συνοδεύετε με πατάτες ή πουρέ.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV