ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ



1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3/4 του κιλού ντομάτες κόκκινες ή 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
3/4 του κιλού κρεμμύδια
πιπέρι, αλάτι
αλεύρι για το τηγάνισμα

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες και τον βάζουμε από το βράδυ σε λεκάνη με μπόλικο νερό να ξαρμυρίσει. Την άλλη μέρα καθαρίζουμε τα κομμάτια από το δέρμα και τα ξεκοκαλίζουμε. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Βάζουμε το λάδι να κάψει, αλευρώνουμε ένα-ένα κομμάτι και τα τηγανίζουμε. Ρίχνουμε το λάδι του τηγανιού σε μία κατσαρόλα (αφού το σουρώσουμε) και τα κρεμμύδια που έχουμε καθαρίσει, πλύνει και κόψει σε χοντρές φέτες. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το άλλο λάδι (που ίσως περίσσεψε), από το τηγάνισμα του μπακαλιάρου. Ρίχνουμε και τις ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες ή το χυμό της ντομάτας, λίγο αλάτι-πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (κρεμμύδια-ντομάτα-λάδι) σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Στρώνουμε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο επάνω στα κρεμμύδια, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθεί στους 180°C για 20-30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, όταν σωθεί όλο το ζουμί.


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV