ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ



½ κιλό φακές
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά
5 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές φυτίνη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
πάπρικα
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζετε και τρίβετε το κρεμμύδι. Κόβετε στη μέση και κατά μήκος τις σκελίδες του σκόρδου και σε κύβους την πιπεριά. Βράζετε τις φακές. Στα μισά του ψησίματος, προσθέτετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, την πιπεριά, την πάπρικα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Τελειώνετε το βράσιμο και σουρώνετε. Σε ένα τηγάνι ή φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνετε τη φυτίνη και το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις φακές. Τις τσιγαρίζετε καλά και τις σερβίρετε στο ίδιο σκεύος γαρνιρισμένες με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.


Κύριο Συστατικό : Φακές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV