15 ml ελαιόλαδο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 5 γρ. αποξηραμένα ανάμικτα μυρωδικά, 120 ml ζωμό βοδινού, 1 αυγό, 75 γρ. ζαμπόν ή μορταδέλα ψιλοκομμένα, 45 γρ. ψίχα φρέσκου λευκού ψωμιού, 150 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, 18 κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο, αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι Για τη σάλτσα ντομάτας: 30 ml ελαιόλαδο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 καρότο ψιλοκομμένο, 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα, μερικά κλωνάρια φρέσκο βασιλικό, 2.5 γρ. αποξηραμένη ρίγανη Για τη μπεσαμέλ: 50 γρ. βούτυρο, 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 900 ml γάλα, μοσχοκάρυδο |
||||||
|
||||||