ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ



500 γρ. γίγαντες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
5 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. σπανάκι τρυφερό καθαρισμένο και πλυμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Από την προηγούμενη μέρα μουσκεύετε σε νερό τους γίγαντες. Την επομένη τους στραγγίζετε και τους βράζετε σε καθαρά νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεματάτε το σπανάκι 2'-3', το στραγγίζετε και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο 4'-5'. Προσθέτετε τις τέσσερις ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα 20'. Κατόπιν, ρίχνετε τους γίγαντες και τα μυρωδικά (μαϊντανό και σέλινο) και αφήνετε να πάρουν δύο βράσεις. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σπανάκι 4'-5'. Μεταφέρετε σε πήλινο σκεύος τους γίγαντες και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύετε απαλά. Γαρνίρετε με φέτες από την πέμπτη ντομάτα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 170° C, 50', μέχρι να χυλώσουν ελαφρά οι γίγαντες.


Κύριο Συστατικό : Γίγαντες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 12 Ώρες οι γίγαντες σε νερό
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα , φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV