ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



500 γρ. μανιτάρια κατά προτίμηση πλευρότους
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα μαργαρίνη
1 κούπα κρασί λευκό
1 κούπα κρεμμύδι(στο μίξερ )
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών(βράστε 3 φλιτζ νερό και ρίξτε δύο κύβους λαχανικών)
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
αλάτι και πιπέρι

Βάζετε σε τηγάνι ή σε κατσαρόλα το μισό λάδι με την μισή μαργαρίνη να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν καλά και προσθέτετε τα μανιτάρια, τα οποία έχετε προηγουμένως κόψει σε λωρίδες. Τα σοτάρετε καλά και τα σβήνετε με το κρασί. Μετά από λίγο ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνετε και κλείνετε με το καπάκι. Στο μεταξύ βάζετε σε άλλη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και την υπόλοιπη μαργαρίνη να ζεσταθούν. Μόλις λιώσει καλά η μαργαρίνη ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε καλά. Ανακατεύετε συνέχεια και μόλις πάρει χρώμα κατεβάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε το κριθαράκι σε γάστρα(με καπάκι,πήλινη κατά προτίμηση γιατί ψήνει πεντανόστιμα). Προσθέτετε και από πάνω τα μανιτάρια όπως είναι με το ζουμί. Καπακώνετε και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : μανιτάρια , κριθαράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , γάστρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV