ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ



1 κιλό λαχανίδες
4 κουταλιές σούπας ρύζι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουτάλι σούπας πελτές ντομάτας
άνηθος
μαϊντανός
6 κουτάλιες σούπας εκλεκτό ελαιόλαδο
χυμός ½ λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζετε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί. Μαραίνετε με τη σειρά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα κι ύστερα τις λαχανίδες. Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε έως ότου γυαλίσει και γίνει διάφανo. Προσθέτετε τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το λεμόνι και φλιτζάνια ζεματιστό νερό, ώσπου να βράσει το ρύζι. Προσθέτετε τον μαϊντανό και τον άνηθο. Το λαχανόρυζο γίνεται με λαχανικά την άνοιξη αλλά και με πράσο, μαρούλι, κολοκυθάκια ή αγκινάρες.


Κύριο Συστατικό : Λάχανο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV