ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΡΙΖΟΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ



1 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. ρύζι αρμπόριο
4 κ.σ.πολτός πιπεριάς
500 ml ζωμός λαχανικών
400 γρ. μικρά champingnon de Paris
400 γρ. χοιρινό φιλέτο
200 γρ. συκωτάκια πουλερικών
3 φύλλα φασκόμηλου
αλάτι και πιπέρι
8 ξυλάκια για σουβλάκια

Καθαρίζουμε την πιπεριά, την πλένουμε, την κόβουμε στη μέση, την ξεσποριάζουμε και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε και τα δύο μαζί με το ρύζι στο ½ βούτυρο. Προσθέτουμε τον πολτό της πιπεριάς και σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και αφήνουμε το ρύζι να διογκωθεί, σκεπάζοντας την κατσαρόλα για περίπου 25’. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα συκωτάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με το φιλέτο. Πλένουμε τα φύλλα φασκόμηλου. Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια τα μανιατάρια,το χοιρινό φιλέτο,το συκώτι και τα φύλλα του φασκόμηλου. Σοτάρουμε τα σουβλάκια στο υπόλοιπο βούτυρο περ. 8’ και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα σερβίρουμε τοποθετώντας τα πάνω στο ριζότο.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV