ΛΑΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ



1 λαγος
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μήλα
2 ντομάτες
1 πράσο
1 λίτρο κόκκινο κρασί καλής ποιότητας
1/4 κούπας ξύδι
θυμάρι
δάφνη
αλάτι και πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους
αλεύρι
λάδι

Πλένετε καλά το λαγό, φυλάσσετε το αίμα, την καρδιά και το συκώτι. Στη συνέχεια τον κόβετε σε μέτρια ομοιόμορφα κομμάτια,εκμεταλλευόμενοι το χώρο ανάμεσα στα πλευρά για να μην θρυμματίσετε τα κόκαλα. Σε μια πήλινη βαθιά γάστρα βάζετε το λαγό,προσθέτετε το κρεμμύδι χοντροκομμένο,τα μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα,τις ντομάτες χοντροκομμένες,τα πράσα σε ροδέλες,την καρδιά,το συκώτι και το αίμα του λαγού,όλα τα αρωματικά βότανα,ξύδι και νοστιμίζετε με τα μπαχαρικά. Περιχύνετε με το κρασί με τέτοιον τρόπο ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά. Τα αφήνετε στη μαρινάτα για 2 ημέρες στο ψυγείο. Έπειτα από 2 ημέρες βγάζετε τα κομμάτια του λαγού τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε. Τα ροδίζετε σε ένα τηγάνι με λάδι. Μεταφέρετε το λαγό σε μια πήλινη γάστρα και προσθέτετε τα λαχανικά της μαρινάτας καλά στραγγισμένα. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν τα περιχύνετε με το υγρό μείγμα της μαρινάτας. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 30’. Όταν μαλακώσει ο λαγός τον βγάζετε από την γάστρα και περνάτε από σήτα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε αλάτι και προσθέτετε λίγο ακόμη εάν χρειάζεται. Ξαναβάζετε τον λαγό στην κατσαρόλα,τον καλύπτετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια βράση. Τον σερβίρετε ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Λαγός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά(επιπλέον χρόνος για το μαρινάρισμα)
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα και 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γάστρα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV