ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ



1 κιλό μοσχάρι σπάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδου
1 φλιτζάνι πουρέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
μαϊντανός
αλεύρι

Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και το αλευρώνετε. Μέσα σε κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε το φαγητό ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν και μετά το κρέας. Το γυρίζετε να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος. Καθαρίζετε,πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια το καρότο,το σέλινο,το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το λάδι να σοταριστούν μέχρι να ξανθύνουν. Ρίχνετε το κρασί,την ντομάτα,ένα ποτήρι νερό,το κρέας και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας περίπου 1 ώρα. Ρίχνετε το φαγητό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Μοσχάρι σπάλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV