ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ



Γίνονται και με αμπελόφυλλα , με λάχανο, και με φύλλα μαρουλιού.
Όσα αμπελόφυλλα θέλουμε χρησιμοποιούμε συνήθως τέταρτο η μισό κιλό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρια
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα και 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι λάδι

Φτιάχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και αφού ζεματίσουμε τα αμπελόφυλλα η το λάχανο η τα φύλλα του μαρουλιού, τυλίγουμε σε ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα. Βάζουμε πάνω τους ένα πιάτο για να μην ανοίξουν και τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Αν δε τα θέλουμε νηστίσιμα τα κάνουμε και αυγολέμονο.


Κύριο Συστατικό : Αμπελόφυλλα , Ρύζι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV