ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ



1 χταποδάκι
1 πακέτο μακαρονάκι χοντρό κοφτό
3 ντομάτες
2 δαφνόφυλλα
1 κρεμμύδι ξερό
λίγη σάλτσα ντομάτας
λίγο λάδι
λίγο ξίδι
λίγο μαϊντανό, για το στόλισμα
αλάτι, πιπέρι

Αρχικά, βράζουμε το χταπόδι με λίγο ξίδι και μόλις είναι έτοιμο το κόβουμε κομματάκια. Κρατάμε το ζουμί του, που μας χρειάζεται για την σάλτσα. Επίσης, βράζουμε το μακαρόνι, για 8 λεπτά, για να γίνει al dente. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την σάλτσα. Τρίβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε, ρίχνοντας τις ντομάτες και την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το ζουμί του χταποδιού. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε και το χταπόδι και το αφήνουμε στην φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε μια μερίδα, με μπόλικο μακαρόνι και χταποδάκι. Την στολίζουμε με τον μαϊντανό και δοκιμάζουμε.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV