ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ



1 λαβράκι δύο κιλών
8 ντομάτες
4 κλαδάκια δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
4 κλαδάκια θυμάρι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φέτες
100 ml λάδι
λίγο ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ένα ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
χυμό ενός λεμονιού
100 γρ. Βούτυρο Φρέσκο
100 ml λευκό ξηρό κρασί

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 120 βαθμούς. Ανακατεύουμε το λάδι με το δενδρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τις ντομάτες στην μέση, τις ακουμπάμε σε ταψί με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω, πασπαλίζουμε την ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο και περιχύνουμε με το μισό από το αρωματισμένο λάδι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες. Σε μεγάλο ταψί βάζουμε μέσα το ψάρι, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι. Κλείνουμε ερμητικά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Βγάζουμε το ψάρι και το κρατάμε στην άκρη ζεστό σκεπασμένο. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό ταψί το κρασί και ξύνουμε με μια σπάτουλα να βγουν όλες οι ουσίες που είναι κολλημένες στα τοιχώματα. Μεταφέρουμε όλα τα υγρά από το ταψί σε ένα μικρό κατσαρολάκι , δοκιμάζουμε το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι η σάλτσα να πήξει τόσο όσο επιθυμούμε. Ρίχνουμε μέσα τον βασιλικό και το λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την σάλτσα το ψάρι. Γαρνίρουμε με τις ψητές ντομάτες.


Κύριο Συστατικό : Λαβράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ερβέ Προνζάτο


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV