ΜΟΥΣΑΚΑΣ, ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


1 Μελιτζάνα, 1 Κολοκύθι, 1 Πατάτα, Αλάτι, Πιπέρι, Θυμάρι
Υλικά για κιμά:
200 γρ.Κιμάς μοσχαρίσιος , Θυμάρι, Τσάιβ, 1 Ντομάτα, Αλάτι, Πιπέρι, 1 Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο
Υλικά για μπεσαμέλ:
Βούτυρο 50γρ, Αλεύρι 40γρ, Γάλα 400γρ, Γιαούρτι 80γρ, Παρμεζάνα 40γρ, Κρόκος αυγού 1τμχ, Μοσχοκάρυδο, Αλάτι, Πιπέρι
Υλικά για σάλτσα πιπεριά:
Πιπεριές κόκκινες, Σκόρδο, Κρεμμύδι ξερό, Αλάτι, Πιπέρι, Ζωμός κοτόπουλο, Βούτυρο

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε πάχους 1-2 εκατοστά. Αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι. Σε ένα τηγάνι σχάρα ψήνουμε τα λαχανικά (ή τηγανίζουμε) και προσθέτουμε το θυμάρι. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί, τον κρόκο και καρυκεύουμε. Έξω από την φωτιά προσθέτουμε το γιαούρτι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ελαφρά και βάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα. Καρυκεύουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και βράζουμε μέχρι η ντομάτα να δέσει. Ψήνουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές. Σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ζωμό και λίγο βούτυρο. Καρυκεύουμε και χτυπάμε στο μίξερ χειρός. Περνάμε το μείγμα από σήτα. Στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα τσέρκι, προσθέτουμε τον κιμά και από επάνω την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε γκριλ μέχρι η μπεσαμέλ να ροδίσει,περίπου 20 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Κιμάς μοσχαρίσιος , Μελιτζάνα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Λ. Κουτσόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV