ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ, ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΚΑΠΑΡΗ, ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΙΑ


Για την σάλτσα:
Ντομάτα 300γρ, Κρεμμύδι 100γρ, Ζάχαρη, Σκόρδο 1 σκελίδα, Αλάτι, Πιπέρι, Πιπεριά κόκκινη 50γρ, Πάπρικα
Υλικά για το κριτσίνι:
Ελαιόλαδο 30γρ, Πράσινη ελιά 100γρ, Αλεύρι 130γρ, Αλεύρι ολικής 150γρ, Μεταλλικό νερό 130γρ, Αλάτι χοντρό
Υλικά για το μπριάμ:
Μελιτζάνα 50γρ, Κολοκύθι 50γρ, Κρεμμύδι εσαλότ 20γρ, Πατάτα 50γρ, Θυμάρι, Τσάιβ, Κάπαρη 10γρ, Αλάτι, Πιπέρι
Υλικά για την κάπαρη:
Κάπαρη 20γρ, Ηλιέλαιο
Υλικά για το λαυράκι:
Λαυράκι 150γρ, Αλάτι, Πιπέρι

Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα το ζυμάρι. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τον γάντζο και ζυμώνουμε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Αποσύρουμε και ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 10-15 λεπτά. Πλάθουμε με το χέρι σε ακανόνιστο σχήμα ώστε τα κριτσίνια να θυμίζουν κλαδιά και ψήνουμε στους 190 για 5-6 λεπτά. Στην συνέχεια ξεκινάμε την σάλτσα. Κόβουμε το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε καλά. Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι βάζουμε την πιπεριά να ψηθεί. Προσθέτουμε στο κρεμμύδι το σκόρδο την ντομάτα την χτυπάμε στο μούλτι. Περνάμε από σινουά και κρατάμε στο πλάι. Κόβουμε σε χοντρό μπριουάζ την μελιτζάνα το κολοκύθι και την πατάτα και σοτάρουμε. Ιδρώνουμε τα εσαλότ και όλα τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα κρατάμε σε μια μπασίνα. Κόβουμε φιλέτα από την ντομάτα και ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και την κάπαρη. Τηγανίζουμε την κάπαρη στην φριτέζα μέχρι να ανοίξει και να γίνει τραγανή. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το μπριάμ και προσθέτουμε σάλτσα ντομάτα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε τα βότανα και την κάπαρη. Στην περίπτωση που η σάλτσα είναι πολύ αραιή μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο βούτυρο. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λαυράκι (με την μεριά της πέτσας) και τελειώνουμε είτε στον φούρνο είναι επάνω στο μάτι. Προσέχουμε το ψάρι να μείνει ζουμερό και η πέτσα να έχει γίνει τραγανή. Τελειώνουμε το πιάτο με τα κριτσίνια και την τηγανιτή κάπαρη και την σαλάτα.


Κύριο Συστατικό : Λαυράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Κοσμάς Μπίστικας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV