ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ



400 γρ. πένες
αλάτι
2 κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
2-3 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
3 κ.σ. λάδι
1 μεγάλη κονσέρβα ντοματάκι αποφλοιωμένο
50 γρ. μαύρες ελιές
50 γρ. κάππαρη
πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 ματσ. μαϊντανό
2 κονσέρβες τόνο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό αλ ντέντε, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά. Σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την κονσέρβα με το ντοματάκι και αφήνουμε το μείγμα με ανοιχτό καπάκι περ. 10 λεπτά να βράσει. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις προσθέτουμε μαζί με τη στραγγισμένη κάππαρη στη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και ζάχαρη. Πλένουμε το μαϊντανό,το στεγνώνουμε και το ψιλοκόβουμε. Αφήνουμε τον τόνο να στραγγίσει και τον κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε τον τόνο στη σάλτσα και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά , Τόνος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV