ΨΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ



18-24 πολύ μικρά καθαρισμένα καλαμαράκια
χοντρό θαλασσινό αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. άσπρο ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Αλατίζουμε τα καλαμάρια με χοντρό θαλασσινό αλάτι και τα αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξουν. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Σοτάρουμε τα καλαμάρια περίπου 1 λεπτό,γυρνώντας τα μια φορά. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε μέσα στο λαδόξιδο. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα ψαρικά στη σάλτσα και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Καλαμάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV