ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



1 πακέτο ριγκατόνι
4 ντομάτες
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 πιπεριές πράσινες
1 μελιτζάνα
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1/3 φλιτζάνι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
10 ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
αλάτι
πιπέρι
τριμμένο κίτρινο τυρί (προαιρετικά)

Καθαρίζετε, πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε τις πιπεριές, τη μελιτζάνα (κομμένη σε κύβους), το κολοκυθάκι (κομμένο σε κύβους) και τα μανιτάρια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι τα λαχανικά να «μελώσουν». Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το μείγμα να πάρει 2-3 βράσεις και προσθέτετε τις ντομάτες (ψιλοκομμένες), τη ζάχαρη και τον ντοματοπελτέ. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας περιοδικά. Στο μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε. Μόλις η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτετε τις ελιές και την αφήνετε να βράσει λίγο ακόμη. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με το τριμμένο τυρί.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV