ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



1/2 κιλό κιμά
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
1/2 φλιτζ. γάλα
1/4 φλιτζ. λάδι
1 κουταλιά κοφτή ρίγανη
1 ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο

Βάζετε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη. Βάζετε την ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει μέσα στο γάλα και κατόπιν τη στύβετε και τη βάζετε μέσα στον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά. Αφήνετε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο. Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια. Βουτυρώνετε ένα ταψί. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί. Τοποθετείτε τις πατάτες γύρω από τα μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με ρίγανη. Ρίχνετε μικρά κομμάτια βούτυρο από πάνω. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV