ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ



1 κιλό χοιρινό μπούτι
χυμός ενός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1μέτριο κρεμμύδι
1/2πράσο
1/2κιλό κάστανα βρασμένα
1 κουταλιά αλεύρι
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
κόκκοι μαύρο πιπέρι
παπρικα,αλάτι

Κόβετε κομμάτια το χοιρινό και το τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Καθαρίζετε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα κόβετε σε φέτες,τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά. Πουδράρετε με το αλεύρι,αλατίζετε,ανακατεύετε και σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τη δάφνη,το πιπέρι,τη ζάχαρη και το νερό και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα κάστανα,σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με πάπρικα.

ucook.gr
Κύριο Συστατικό : χοιρινό μπούτι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV