ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ



Κολοκύθι
Κρεμμύδι
Κρεμμύδι φρέσκο
Γαρίδες
Εστραγκόν
Ξύσμα λεμόνι
Καρότο
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Σέλερυ
Υλικά για αυγολέμονο
Κρόκος αυγού, Λεμόνι, Ζωμός Κοτόπουλο, Τζίντζερ, Αλάτι, Πιπέρι, Λάχανο

Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους και τα ιδρώνουμε με λίγο ζωμό και βούτυρο. Αφού μαλακώσουν αποσύρουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και τσεκάρουμε. Βράζουμε το λάχανο σε άφθονο νερό και αφού μαλακώσει το αποσύρουμε και το παγώνουμε. Κρατάμε τα φύλλα που χρειαζόμαστε. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε ζωμό με τζίντζερ. Αφού ο ζωμός αρωματιστεί περνάμε σινουά και κρατάμε τον ζωμό. Χτυπάμε σε μια μπασίνα κρόκους με χυμό λεμόνι και κάνουμε λιεζόν με το ζωμό. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε το τζίντζερ και το λεμόνι. Παίρνουμε φύλλα διπλώνουμε και βάζουμε από επάνω αυγολέμονο. Βάζουμε φρέσκα φύλλα βασιλικού για ντεκόρ.

laxanontolmas me garides
Κύριο Συστατικό : Λάχανο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Λ. Κουτσόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV